В Івано-Франківську обиратимуть «найзеленіші» бізнес-ідеї для міжнародного конкурсу ClimateLaunchpad

  • Рубрика записи:События

События - В Івано-Франківську обиратимуть «найзеленіші» бізнес-ідеї для міжнародного конкурсу ClimateLaunchpad

21 вересня в Івано-Франківську відбудеться національний фінал найбільшого в світі конкурсу «зелених» бізнес-ідей ClimateLaunchpad. Журі обиратиме переможців, які вже в листопаді представлять Україну на глобальному фіналі конкурсу в Нідерландах серед учасників з 53 країн світу.

Національний фінал відбудеться на території ревіліталізованого заводу «Промприлад. Реновація», який на один день перетвориться на столицю «зелених» інновацій. Десять команд презентуватимуть свої бізнес-ідеї, дружні до клімату та довкілля. А троє переможців поїдуть 14-15 листопада на Global Grand Final в Амстердам, де будуть змагатися з сотнями інших команд за грошові призи (10 000, 5 000 і 2 500 євро за 1, 2 і 3 місця відповідно) і місце в акселераційній програмі Climate-KIC. 

Для українських команд участь в конкурсі такого масштабу — це можливість долучитися до інтернаціональної «зеленої» спільноти, познайомитися з майбутніми інвесторами, знайти бізнес-партнерів та перших клієнтів. Один з головних девізів ClimateLaunchpad — «Боремося зі зміною клімату, стартап за стартапом». 

Роман Зінченко, національний партнер ClimateLaunchpad в Україні: «Greencubator вже четвертий рік організовує відбір учасників з України на конкурс ClimateLaunchpad. Цього року ми отримали 35 заявок, з яких до національного фіналу дійшли 10 команд. Ми радіємо, що рівень їх підготовки дуже високий і впевнені, що Україну на Global Grand Final представлять достойні “зелені” ідеї, які з великою вірогідністю втіляться  у проривні бізнеси.» 

Україна вчетверте долучається до ClimateLaunchpad. Змагання входить до комплексу підприємницьких програм від європейського кліматичного акселератора EIT Climate-KIC. Національним організатором конкурсу в Україні є Greencubator, який проводить відбір українських команд та відповідає за підготовку їх до участі на національному і глобальному фіналі. В Україні конкурс проводиться за підтримки компаній Baker Tilly та фонду Green for Growth Fund, який співфінансується коштами ЄС в рамках ініціативи EU4Energy.

Контакти для більш детальної інформації, організації інтерв’ю з учасниками тощо: julia@greencubator.info
Подія у Facebook
Акредитація ЗМІ: https://bit.ly/2m4xq5d.