Відбулась конференція «Тиждень альтернативної енергетики»

  • Рубрика записи:События

Ветроэнергетика - Відбулась конференція "Тиждень альтернативної енергетики"

Галузь відновлювальної енергетики є сьогодні стратегічною в багатьох країнах світу. З 13 по 16 березня 2017 року відбулась одна з найбільших спеціалізованих конференцій в Україні у цій сфері «Тиждень альтернативної енергетики». Захід проходив в Торгово-промисловій палаті України і зібрав разом представників бізнесу, інжинірингові та консалтингові компанії, виробників і дистриб’юторів обладнання, фінансові організації, галузеві асоціації та органи державної влади.

Іван Плачков, Президент Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї

Проведение такой конференции очень актуально, своевременно и необходимо, потому что сегодня стоит вопрос в стране об обеспечении как экономики, так и граждан Украины доступными надежными энергоресурсами. Возобновляемые источники энергии могут дать серьезный вклад в энергетический баланс страны и благоприятно влиять на тарифную политику.

Кожен з чотирьох днів конференції мав свою тематику, що дозволило глибше розкрити сучасний стан і тенденції розвитку того чи іншого напрямку відновлювальної енергетики. Захід проходив у новому форматі, що складався з двох блоків: перша половина дня — презентації кейсів успішно реалізованих проектів, друга половина дня — воркшоп, де були представлені кращі компанії в своїй галузі. Також, під час проведення воркшопу у презентаційній зоні учасники Тижня альтернативної енергетики могли ознайомитись з інноваційними ідеями українських Start-Up проектів. Такий підхід організаторів отримав схвальні відгуки учасників заходу.

Відкривала «Тиждень альтернативної енергетики» практична конференція з біоенергетики, на якій виступило багато спікерів-практиків з України та інших країн. Зокрема був широко представлений досвід Польщі.

Бартош Мусялович, Керівник відділу сприяння інвестицій та торгівлі посольства Республіки Польща в Україні

Наш відділ став офіційним партнером «Тижня альтернативної енергетики» в Києві, тому що ми бачимо значні перспективи польсько-української співпраці в галузі альтернативної енергетики, та й енергетики взагалі. Це пов’язано з великим невикористаним потенціалом України в цій галузі. Захід дуже цікавий. Участь в ньому взяло 12 польських сучасних провідних компаній в галузі енергетики. Наш відділ, наше посольство, польські компанії дуже задоволені участю в цьому заході.

Наступною після біоенергетичної тематики стала найбільша в Україні конференція з сонячної енергетики. Власники, топ-менеджери і лінійні керівники лідерів ринку в цій сфері говорили про доцільність встановлення сонячних електростанцій та про їх прибутковість.

Україна має доволі високий кліматичний потенціал вітрової та гідроенергії, який забезпечує продуктивну роботу не лише автономних вузлів живлення, але й потужних підприємств, тож конференція з вітро- та гідроенергетики дозволила учасникам «Тижня альтернативної енергетики» оцінити перспективи розвитку та ефективність вітроенергетичних і гідро систем.

Михайло Литовченко, студент, винахідник.

Конференция в таком формате имеет ключевое значение для развития как альтернативной, так и возобновляемой энергетики в Украине. Такие мероприятия нужно проводить, это развитие и толчки в продвижении к успеху.

Особливий інтерес викликала конференція з енергетики в промисловості та ЖКГ. Своїм досвідом впровадження енергоефективних рішень на рівні міста ділились представники місцевої влади Житомира та Кам’янець-Подільська, де активно втілюються проекти з альтернативної енергетики. День був цікавим та пізнавальним.

Сергій Сухомлин, міський голова міста Житомир

Мы приняли обязательства до 2024 года сократить выбросы СО2 на 21% и есть стратегия развития города по переводу части производств электроэнергии на альтернативные источники. Прежде всего от местного самоуправления, от муниципалитетов, от руководителей зависит, насколько быстро будут развиваться их города. И такие конференции дают возможность коммуникаций с производителями оборудования, компаниями, которые обладают новые технологиями. Это мостик между инвестором, между производителем и потребителем.

Успішний досвід реалізації різнопланових проектів, представлений на конференції «Тиждень альтернативної енергетики», надихнув багатьох початківців та дав розуміння вектору подальшого розвитку досвідченим гравцям енергетичного ринку. Захід був сповнений великою кількістю позитивних емоцій і став платформою для комунікацій і співпраці між ключовими гравцями ринку та потенційними інвесторами з метою закріплення впевнених позицій найважливішої для країни галузі в досягненні енергетичної незалежності.

Володимир Ставнюк, Голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи

Хотілось би подякувати організаторам «Тижня альтернативної енергетики» в Україні за вчасний період проведення конференції, за можливість спілкування безпосереднього виробників, бізнесу, держави, консалтингових компаній щодо такого перспективного напрямку як альтернативна енергетика. В цілому напрямок альтернативної енергетики знайде свою підтримку в Україні, він буде приносити і бізнес, і доходи, і буде давати додаткову незалежність нашій державі.

www.aew.com.ua