Alternative Energy Club — 26 січня 2017 — Як отримати кредити та гранти під проекти альтернативної енергетики

  • Рубрика записи:События

ВИЭ - Alternative Energy Club - 26 січня 2017 - Як отримати кредити та гранти під проекти альтернативної енергетики

Вже не перший рік левова частка Європи говорить про великий потенціал України у розвитку альтернативної енергетики. Так, потенціал насправді вражаючий, але чому тоді розвиток цієї галузі рухається незначними кроками? Що заважає розкрити потенціал?

Відповідь на ці питання, як і на багато інших в нашій країні, з року в рік однакова – не вистачає коштів на фінансування. Усі вітчизняні експерти та керівники компаній в один голос зазначають, що головною проблемою розвитку альтернативної енергетики в Україні є недостатнє фінансування проектів, а зазвичай і повна його відсутність. Складна система кредитування проектів в Україні відлякує своїми процентними ставками та малими термінами погашення. А про отримання грантів від держави не варто навіть і мріяти.

Чого не скажеш про наших Європейських колег, для яких надання допомоги країнам з нерозвиненою економікою є цілком звичною справою. Велика кількість надання міжнародних грантів, програм фінансування та кредитування дає можливість розвивати не тільки альтернативну енергетику, а й інші сфери діяльності в Україні. Нашим найголовнішим кредитором виступає Європейський Банк Реконструкції та Розвитку. Цей фінансовий інститут розробив власну систему кредитування українських проектів з альтернативної енергетики, запровадивши програму прямого фінансування зеленої енергетики під назвою USELF – надання кредитів до €25 млн. За цією програмою вже запущене будівництво другої вітроелектростанції «Старий Самбір-2» потужністю 20,7МВт.

Отримання повного гранту доволі складний процес, більш популярним у програмах кредитування є надання часткового гранту, але Житомирській міській раді вдалося отримати повний грант на ₣15 млн. від Швейцарського уряду в рамках проекту «Енергоефективність в громадах», який впродовж трьох років буде вдосконалювати систему ЖКГ міста. Незважаючи на наявність таких програм, кредити отримують далеко не всі, адже Європейські банки висувають свої вимоги до проектів.

Дізнатися подробиці отримання міжнародних програм кредитування і грантів Ви зможете 27 січня 2017 року на бізнес-сніданку Клубу Альтернативної Енергетики у витонченій атмосфері французького ресторану «Тре Франсе». Спікером засідання виступить координатор програми кредитування альтернативної енергетики USELF в Україні Валентин Дідик з доповіддю на тему: «Як отримати кредити та гранти під проекти альтернативної енергетики».

Бізнес-сніданки Alternative Energy Club проводяться один раз на місяць в рамках підготовки до «Тижня альтернативної енергетики в Україні», що відбудеться 13-16 березня 2017 року, і збирають цільову аудиторію, серед якої власники, керівники та топ-менеджери компаній, що діють у сфері відновлювальної енергетики.

Подробную информацию смотрите на сайте: aew.com.ua